About us

Hellcat’s kennel ligger i Norra strömbäck, en by med 4 hus, 2 mil nordväst om Umeå. Våra hundar är familjemedlemmar som lever tillsammans med oss och rör sig fritt ute på gården och runt huset.

 

De tvåbenta i familjen är Linda, Tomas och våra söner Alfred som föddes 2004 och hans lillebror Algot som föddes i augusti 2006. Vi har haft flera hundar och provat lite olika raser bla Bearded collie och Grand danois, men vår gemensamma favorit är ändå leonbergern. Det är en hund som passar oss perfekt. Cool, lugn och trygg hemma, men med arbetsglädje och energi när det händer något kul. Välpälsad så att den trivs med friluftsliv precis som vi. Svampplockning, fiske, skoterkörning och diverse andra utomhusaktiviteter. Leonbergern hänger glatt med på det mesta.

 

Jag, Linda, har haft hund hela mitt liv. Som barn hade familjen Boxrar som det tävlades i bruks med och så fort jag blev stor nog fick jag en bearded collie som jag provade på det mesta inom hundsport med. 1997 skaffade Tomas och jag vår första gemensamma hund, en leonberger förstås.

 

Jag vill gärna lära mig nya saker så det föll sig naturligt att vidareutbilda mig inom ett flertal hundområden. Jag har djurvårdarexamen, en magisterexamen i biologi/etologi och gjorde mitt examensarbete på hundars beteende, jag är SBK-utbildad instruktör för valp och allmänlydnadskurser, ringsekreterare, domare i juniorhandling, cirkelledare och har gått SKK’s uppfödarutbildning.

 

Jag jobbar på Forslundagymnasiet i Umeå som lärare i Biologi, Djurens hälso- och sjukvård och Naturkunskap.

 

Jag har suttit på några förtroendeposter inom olika hundklubbar b la ordförande i SGDK:norra, ledamot i densamma, lokalombud för leonberger, ledamot i UBHK’s utställningskommité.

 

Jag tycker att det är kul att aktivera mina hundar på olika sätt. Jag har tävlat i vatten, jag ställer ut, tränar spår och lydnad och åker på diverse hundträffar med mina trogna följeslagare.

 

Tanken med Hellcat’s kennel är att i liten skala föda upp såväl mentalt som fysiskt stabila, sunda och snygga leonberger som ska vara till glädje för sina ägare och vice versa, i många år framöver.

Jag vill gärna fortsätta att ta del av valpens/hundens liv, både goda och mindre goda stunder, genom kontinuerlig kontakt med er valpköpare och finnas där som hjälp och stöd närhelst ni behöver. I gengäld ställer jag vissa krav på er, röntgen av höfter och armbågar bland annat. Detta för att jag ska kunna fortsätta mitt avelsarbete på ett riktigt sätt och få fram friska hundar.

 

Copyright © All Rights Reserved